Już najmłodsze dzieci wiedzą, że śniadanie to bardzo ważny posiłek, a jeżeli jest samodzielnie przygotowany, to smakuje wyjątkowo. Taki wyjątkowy, kolorowy, smaczny i zdrowy posiłek przygotowywali pierwszoklasiści na drugie śniadanie. Najpierw założyli fartuszki i chustki na głowy, później umyli ręce i przystąpili do krojenia przyniesionych produktów. Kiedy uporali się z tym zadaniem, przyszedł czas na smarowanie kromek chleba. Wszystko zostało ułożone na talerzach tak, aby każdy mógł przygotować sobie kanapki z tym, co najbardziej lubi. Wszystkie kanapki były pyszne, niektóre nawet piętrowe, bo dzieciom smakowała wędlina, ser, pomidor, ogórek, rzodkiewka i szczypiorek. Po przygotowaniu kanapek uczniowie byli już tak głodni, że nawet nie zdejmowali fartuszków, tylko zaczynali konsumpcję. Niektórzy mówili, że jest to najsmaczniejsze śniadanie, jakie w życiu jedli. Już nie wspomnę o zapachu, który unosił się na korytarzu szkoły. Kanapek było tak dużo, że obczęstowaliśmy nawet nauczycieli.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć do naszej galerii
Anna Klimas
wychowawca klasy I